Cum să prăjești peștele fără să faci miros în casă. Trucuri utile care te scapă de această problemă
Iată care sunt cele mai simple trucuri la care poți apela pentru a găti pește fără să fii nevoit/ă apoi să ții deschis geamul ore întregi. Sunt câteva ingrediente banale pe care sigur le ai in bucatarie!
Există un ingredient secret care te poate scăpa de această problemă. Chiar bucătarii de top apelează mereu la acest truc pentru a elimina mirosul de pește. Tot ce ai de făcut este să pregătești peștele pentru prăjire. După ce a fost curățat și spălat bine, trebuie să fie îndepărtată umezeala de pe el cu ajutorul unui prosop de hârtie. Se porționează și apoi se lasă deoparte pentru a pregăti amestecul din făină (o cană), sare (2 lingurițe), zahăr (jumătate de linguriță) și puțin piper. După ce bucățile de pește au fost amestecate cu faina, zahărul, sarea și piperul se poate prăji.
Ca să scapi de mirosul specific, înainte de prăjire, deschide geamul bucătariei. Ia tigaia în care urmează să prăjești peștele și pune în ea hârtie de copt. Pune apoi ulei și lasă tigaia puțin la încins. Adaugă apoi peștele și acoperă suprafața cu o altă hârtie de copt pe care o perforezi cu o scobitoare. Hârtia de copt trebuie strânsă bine pe marginile tigăii în care se prăjește preparatul. Se va găti pe ambele părți timp de 5-6 minute. Când este gata, îndepărtează hârtia de copt și după ce s-a răcit îl poți savura cu lămâie, mujdei sau garnitură de orez.
Alte metode care previn răspândirea mirosului
O altă metodă care previne răspândirea mirosului specific este să pui în tigaia de prăjit, alături de pește, și rondele de cartofi cruzi. Acestea se vor schimba la nevoie cu alte rondele.
Un alt truc este să pui în uleiul încă rece câteva feliuțe de măr sau să storci în uleiul de prăjit jumătate de lămâie. Amestecul de ulei și lămâie va elimina mirosul de prăjeală. La fel de bine poți pune la fiert apă cu oțet într-un recipient aflat lângă tigaia în care prăjești peștele.
Oricare ar fi metoda pe care o vei pune în aplicare, ai grijă să cumperi doar pește proaspăt. Îl vei recunoaște ușor, prin simpla observare a peștelui cumpărat. Dacă branhiile sunt roșii și ochii sunt limpezi și bulbucați, atunci este proaspăt. Dacă observi că branhiile nu sunt de un roșu aprins și sunt mai mult spre roz sau spre maroniu, nu îl cumpăra pentru că nu este proaspăt.
SURSA FOTO: Social Media